Aproape 500 de localități rămân fără lumină, după furtuna din această noapte. Raioanele afectate
Full Article 2 minutes read

Aproape 500 de localități rămân fără lumină, după furtuna din această noapte. Raioanele afectate

Aproape 500 de localități din raioanele Criuleni, Orhei, Telenești, Călărași, Ialoveni, Hâncești, Cimișlia și Leova rămân fără curent electric sau sunt conectate parțial, după furtuna din această noapte. Anunțul a fost făcut de furnizorul de energie electrică Premier Energy, care deservește consumatorii din centrul și sudul țării.

Conform sursei citate, pe parcursul ultimelor ore au fost înregistrate mai multe avize de rupturi de conductoare, fapte care, din motive de securitate, a condus la deconectarea supravegheată a punctelor vizate până la remedierea tuturor defecțiunilor.

Premier Energy le recomandă oamenilor, în acest context, să ocolească și să nu atingă conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni și copaci; să nu intervină în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare; să nu lase fără supraveghere copiii și să țină animalele domestice și cele de companie legate, pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol.

Populația poate informa în regim de urgență operatorul de distribuție despre orice incident la numărul de telefon 022 43 11 11, disponibil 24/24 ore.

De menționat că rafalele puternice de vânt și ploi torențiale au smuls, în această noapte foi de ardezie de pe acoperișurile mai multor case și clădiri. Mai mulți copaci s-au prăbușit peste mașini, iar unele drumuri au fost blocate din această cauză. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: