Argumente „absolut pertinente”. Cum explică Chicu că unele restricții vor fi eliminate abia pe 15 iunie
Full Article 2 minutes read

Argumente „absolut pertinente”. Cum explică Chicu că unele restricții vor fi eliminate abia pe 15 iunie

Premierul Ion Chicu a publicat în dimineața de 26 mai decizia adoptată în ajun, în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică în care explică de ce anumite restricții vor fi ridicate abia din 15 iunie. Reacția vine după ce, în cadrul briefingului din 25 mai, preșdintele Igor Dodon a declarat că majoritatea restricțiilor vor fi eliminate din 1 iunie.

„Am propus să fie adaptate (eliminate, de fapt) unele restricții pentru activități economice, sportive sau social-culturale. Unele s-au acceptat de către specialiștii epidemiologi, altele – nu. Din păcate, nu s-a acceptat de către medici redeschiderea HORECA și a sălilor de sport din 1 iunie – doar din 15.06.2020. Argumentele medicilor și a reprezentanților OMS (absolut pertinente, în opinia mea) au determinat adoptarea de către CNESP a Hotărârii”, a argumentat premierul Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că luni, 25 mai, după ședința conducerii de vârf a țării, președintele Igor Dodon a anunțat că, din 1 iunie, ar putea fi redeschise toate piețele, centrele comerciale, sălile de fitness, restaurantele și cafenelele. De asemenea, ar putea fi reluat transportul regulat de pasageri, inclusiv cursele aviatice. Șeful statului a precizat că propunerile vor fi înaintate Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, care urmează să ia o decizie finală.

Stimați Prieteni,În cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică am propus să fie adaptate…

Gepostet von Ion Chicu am Montag, 25. Mai 2020

Ulterior, însă, membrii Comisiei au decis ca anumite restricții cum sunt cele legate de activitatea unităților de alimentare publică, a sălilor de sport și de fitness să fie ridicate din 15 iunie și cu respectarea anumitor condiții.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: