Armata israeliană susține că l-a ucis pe șeful forțelor aeriene Hamas. El ar fi condus atacul împotriva Israelului
Full Article 2 minutes read

Armata israeliană susține că l-a ucis pe șeful forțelor aeriene Hamas. El ar fi condus atacul împotriva Israelului

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) afirmă că au ucis un membru de rang înalt al grupării Hamas într-un raid aerian efectuat în Fâșia Gaza în cursul nopții de 13 spre 14 octombrie. Este vorba de șeful forțelor aeriene al Hamas, Murad Abu Murad, scrie Meduza.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului a declarat că Murad Abu Murad a fost „în mare măsură responsabil pentru conducerea teroriștilor în timpul masacrului de sâmbătă”, care includea militanți care s-au infiltrat în Israel cu parapanta.

Forțele de Apărare Israelului au adăugat că „lovituri la scară largă” asupra mai multor ținte din Fâșia Gaza în noaptea de 14 octombrie au ucis zeci de luptători din unitatea de elită a forțelor speciale Nukhba a Hamas. Luptătorii Nukhba, se spune în declarația IDF, „au fost una dintre forțele de conducere care au condus infiltrarea în Israel”, pe 7 octombrie.

***

Amintim că Guvernul Israelului a anunțat oficial, pe 8 octombrie, instituirea stării de război pe întreg teritoriul țării. Decizia a fost luată urmare a atacurilor masive din Fâșia Gaza palestiniană, care au început sâmbătă, 7 octombrie. Înainte de aceasta, liderul mișcării Hamas a anunțat declanșarea unei operațiuni – „Potopul Al-Aqsa” – împotriva Israelului, lansând sute de rachete dinspre Fâșia Gaza asupra teritoriului israelian.

Pe 9 octombrie, Israelul a anunțat că a preluat controlul asupra tuturor orașelor din țară. Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare israeliene, Daniel Hagari, a declarat în dimineața zilei de luni că „în prezent nu există lupte pe pământul izraelian”, totuși, a recunoscut el, în ultimele ore au existat ciocniri, pe care le-a catalogat drept „incidente izolate”, între trupe și militanții Hamas, care ar mai fi în țară. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: