„Asta e mâna Moscovei”. Adresarea moldovenilor care luptă în războiul din Ucraina către protestatarii din Chișinău
Full Article 3 minutes read

„Asta e mâna Moscovei”. Adresarea moldovenilor care luptă în războiul din Ucraina către protestatarii din Chișinău

Basarabenii, care luptă pe frontul din Ucraina, au venit cu o adresare către cetățenii Republicii Moldova. Bărbații îi îndeamnă pe oameni să nu participe la protestele organizate în ultima perioadă de Partidul „ȘOR”, socialiști, dar și de liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc. Mesajul video a fost publicat astăzi, 5 noiembrie, de către tv8.md.

UPDATE 7 NOIEMBRIE Video inițial a fost șters de pe contul de Telegram al tv8.md.

Știre inițială

Militarii s-au adresat în special către veteranii conflictului de pe Nistru, care participă la protestele din Chișinău. Ei susțin că manifestațiile sunt organizate de Moscova.

„Salutare pentru toată Moldova, mai ales veteranilor din războiul de pe Nistru din 1992. Avem o adresare. Noi legionarii moldoveni, cetățeni ai Republicii Moldova care ne aflăm în regiunea ucraineană pe câmpul de luptă. Vrem să ne adresăm către dumnevoastră, în primul rând ceea ce se întâmplă azi în Moldova, toate protestele acestea și care sunt organizate de așa numiții veterani de război, cum sunt domnul Severin și alții. Vrem să le aducem aminte că în 1992 pe câmpul de luptă ei nu erau, am fost noi și știm tare bine ce s-a petrecut acolo. La moment ei iarăși îndeamnă veteranii de război ca să răscoale contra actualei guvernări. Să știți că asta e mâna Moscovei și sunt finanțați de Moscova. Uitațivă ce se petrece în Ucraina, că în curând dacă o să susțineți acest protest. Noi suntem aici mai mult de 300 de moldoveni și să țineți minte noi ne vom întoarce”, a declarat unul dintre moldovenii care luptă în Ucraina.

Totodată, bărbații s-au adresat și către organizatorii protestelor.

„Bună ziua stimați cetățini ai Republicii Moldova și acei care vor să răstoarne guvernarea din țară. Să nu vă împingă păcatul să faceți această răsturnare. Cum a spus camaradul și prietenul nostru de luptă, noi aici suntem 200-300 de moldoveni, dar din urma noastră mai este legiunea internațională care conține undeva 22-25 de mii de soldați bine pregătiți și profesionali. Și atunci aceștia alde Șor, Dodon, Cavcaliuc și toată compania asta au să vreie să stea la pușcărie, dar credeți-mă că nu o să aveți șansa asta. Prietenilor noștri care pun la cale diferite proiecte. Nu încercați că vă scoatem și din mormânt! Oameni buni, nu vă lăsați manipulați de hoții aceștia”, a spus un alt militar.

Amintim că președinta Maia Sandu a spus pe 11 octombrie că scopul protestelor este să destabilizeze situația din Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: