Maia Sandu: „Rog societatea să nu-i condamne pe cei care sunt aduși cu bani la proteste”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: „Rog societatea să nu-i condamne pe cei care sunt aduși cu bani la proteste”

Președinta Republicii Moldova a lansat un apel către cetățeni. În cadrul unor declarații, Maia Sandu a cerut societății să nu-i condamne pe oamenii „care sunt aduși cu bani la proteste”. Șefa statului a spus că înțelege dificultățile acestor oameni, iar Guvernul „întreprinde tot ce-i stă în puteri pentru a-i ajuta”

Pe 11 octombrie, președinta a făcut mai multe declarații pentru presă. Sandu s-a referit și la protestatarii din centrul Chișinăului.

„Rog societatea să nu-i condamne pe cei care sunt aduși cu bani la proteste. Știm că hoții îi folosesc pentru scopurile lor. Înțelegem dificultățile acestor oameni, dar și ale celor care în pofida greutăților continuă să-și câștige o bucată de pâine în mod cinstit. Guvernul întreprinde tot ce-i stă în puteri pentru a ajuta oamenii în condițiile creșterii prețurilor”, a declarat Sandu.

Anterior, deputatul Ilan Șor, cercetat penal și dat în urmărire internațională, a recunoscut că protestatarii care stau în corturi în centrul capitalei primesc bani din partea sa. Reacția a venit după ce Procuratura Anticorupție a confirmat pentru TVR Moldova că sursele de finanțare a protestului sunt cercetate în cadrul dosarului penal deschis pe baza suspiciunilor că Partidul „ȘOR” ar lua bani de la o grupare infracțională. Fiecare manifestant ar primi între 400 de lei şi 100 de dolari pe zi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: