Atac cu drone la Tel Aviv: o persoană a murit, 10 au fost rănite FOTO/VIDEO 
Full Article 2 minutes read

Atac cu drone la Tel Aviv: o persoană a murit, 10 au fost rănite FOTO/VIDEO 

O persoană a murit și 10 au suferit răni la Tel Aviv, în noaptea de 19 iulie. S-a întâmplat după ce o dronă, care a pătruns pe teritoriul țării, a explodat. Explozia a fost auzită în tot orașul. Totuși, înainte de aceasta, alertele de raid aerian nu au răsunat. Ambasadorul Republicii Moldova în statul Israel, Alexandru Roitman, a declarat că se verifică dacă printre victime se regăsesc cetățeni ai Republicii Moldova. 

Potrivit vesty.co, explozia s-a produs nu departe de ambasada SUA. Aceasta a avut loc în jurul orei 3. Alertele de raid aerian nu au răsunat. Se menționează că armata și poliția investighează incidentul. Potrivit sursei, armata israeliană a declarat că explozia dronei la Tel Aviv a fost rezultatul unei „erori umane”. Armata a mai spus că drona a fost detectată, însă la etapa de distrugere s-a produs o eroare. 

O persoană, în vârstă de 50 de ani, a murit. Persoanele care au suferit răni au fost transportate la spital.

Liderul Houthi din Yemen a spus că organizația sa este responsabilă pentru atac.

Surse americane au declarat pentru postul de televiziune Al-Arabiya că Houthii au lansat în total 4 drone și o rachetă balistică în direcția Tel Aviv. Armata SUA a interceptat toate dronele, cu excepția uneia, care a explodat la Tel Aviv.

Ambasadorul Republicii Moldova în statul Israel, Alexandru Roitman, a declarat că se verifică dacă printre victime se regăsesc cetățeni ai Republicii Moldova.

„Verificăm cu autoritățile dacă sunt cetățeni ai Republicii Moldova, Ambasada este în contact. Rugăm cetățenii să urmărească cu atenție informația ambasadei și instrucțiunile de rigoare”, a comunicat ambasadorul.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: