Atacatorul de la Aeroportul Chișinău a murit la spital
Full Article 2 minutes read

Atacatorul de la Aeroportul Chișinău a murit la spital

Rustam Ashurov, cetățeanul Tadjikistanului care a omorât două persoane la Aeroportul Internațional Chișinău, a decedat. Informația a fost confirmată de Inspectoratul General al Poliției, pe 3 iulie, la ora 22:35.

Persoana bănuită de dublul omor de la Aeroportul Internațional Chișinău a decedat acum 15 minute”, se arată în mesajul IGP.

***

Amintim că un Rustam Ashurov, cetățean al Tadjikistanului, a tras focuri de armă la Aeroportul Internațional Chișinău, în seara de 30 iunie, după ce i-a fost refuzată intrarea în țară. La scurt timp, agresorul a fost capturat de brigada de poliție cu destinație specială Fulger. În timpul operațiunii de capturare atacatorul a fost rănit și a fost transportat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, unde s-a aflat în stare gravă. În urma atacului, polițistul de frontieră Serghei Muntean și angajatul din securitatea aeroportuară Igor Ciofu au fost omorâți.

Identitatea atacatorului a fost confirmată ulterior de Procuratura Generală din Tadjikistan. El este fost angajat al MAI-ului din Tadjikistan, unde a lucrat timp de 7 ani. Ulterior, a fost condamnat la închisoare și eliberat înainte de termen. În prezent, era vizat într-un dosar penal privind răpirea unui bancher. Totodată, autoritățile au negat informația potrivit căreia individul ar fi făcut parte dintr-o organizație teroristă.

De menționat că patru iulie a fost declarată zi de doliu național în Republica Moldova, pentru comemorarea lui Serghei Muntean și Igor Ciofu. Totodată, președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar” celor două victime.

Polițistul de frontieră Serghei Muntean va fi înmormântat pe 4 iulie la Volintiri, raionul Ștefan Vodă. Înmormântarea angajatului din securitatea aeroportuară Igor Ciofu a avut loc astăzi, 3 iulie. Ciofu a fost înmormântat în satul Nimoreni din raionul Ialoveni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: