VIDEO Atacul de la Aeroportul Chișinău soldat cu doi morți și un rănit: Cronologia evenimentelor
Full Article 3 minutes read

VIDEO Atacul de la Aeroportul Chișinău soldat cu doi morți și un rănit: Cronologia evenimentelor

Un cetățean al Tadjikistanului a tras focuri de armă la Aeroprtul Internațional Chișinău, în seara de 30 iunie. În urma atacului, două persoane au fost ucise și încă una – rănită. NM amintește cronologia evenimentelor.

(17:47) Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că Aeroportul Internațional Chișinău a fost atacat. Un cetățean străin, căruia i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova, a tras focuri de armă. MAI preciza că forțele de ordine erau la fața locului.

(18:18) MAI a anunțat că în urma atacului s-au înregistrat 2 victime, însă nu a precizat dacă acestea au fost rănite sau ucise. Totodată, instituția a declarat că, în acel moment, brigada cu de poliție cu destinație specială FULGER desfășura operațiunea pentru capturarea agresorului.

(18:30) Ministerul de Interne a anunțat că FULGER a reușit să anihileze atacatorul. Instituția a precizat că acesta a fost rănit și beneficiază de îngrijiri medicale.

(18:38) Guvernul Republicii Moldova a confirmat că cele două victime care au fost rănite la Aeroport Chișinău au decedat.

(18:45) Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că toate cursele avia planificate pentru seara de 30 iunie se rețin, din cauza atacului de la Aeroport.

(18:47) MAI confirmă că cele două victime care și-au pierdut viața erau în timpul serviciului. Procuratura Generală a deschis dosar penal.

(18:57) Președinta Maia Sandu a transmis condoleanțe rudelor și familiilor victimelor. Totodată, șefa statului a spus că victimele sunt un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

De menționat că, cel mai probabil, președinta se afla la Cahul în momentul în care a avut loc atacul. Aceasta urma să participe, în calitate de oaspete de onoare, la un festival de muzică folclorică.

(19:16) Premierul Dorin Recean a anunțat că atacatorul este un cetățean din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani. Acestuia i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră.

Prim-ministrul a precizat că o altă persoană – pasager – a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor.

(19:39) În spațiul public au apărut imagini video cu momentul în care oamenii legii încearcă să-l captureze pe atacator.

(20:14) Aeroportul Internațional Chișinău informează că până la finalizarea măsurilor procesuale efectuate de organele de drept, instituția va funcționa în regim special după cum urmează:

• Plecările se vor efectua prin sala de plecări a aeroportului,

• Sosirile se vor efectua prin Sala Delegațiilor Oficiale și prin Sala Expres.

(20:30) Procurorul general interimar Ion Munteanu a anunțat că atacatorul se află în stare gravă la spital. Acesta este sub supravegherea organelor de stat.

Ion Munteanu a declarat că Poliția împreună cu Procuratura Generală investighează toate circumstanțele, iar bărbatul va fi anchetat pentru comiterea infracțiunii de act terorist.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: