„Au propus bani mari”. Vladimir Voronin a scris un denunț la CNA pe numele lui Sergiu Sîrbu
Full Article 2 minutes read

„Au propus bani mari”. Vladimir Voronin a scris un denunț la CNA pe numele lui Sergiu Sîrbu

La sfârșitul anului trecut, liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin a scris un denunț în adresa Centrului Național Anticorupție pe numele deputatului democrat Sergiu Sîrbu. Potrivit acestuia, Sîrbu ar fi încercat să corupă un deputat comunist pentru a-l determina să părăsească rândurile PCRM. Declarațiile au făcute ieri, 10 februarie în platoul emisiunii „Politica” de la TV8. 

„Eu sunt unul dintre cei care a semnat ceea ce dvs numiți denunț. Eu numesc asta o adresare către organele competente, către Centrul Național Anticorupție ca să verifice modul în care acesta a recrutat unul dintre deputații noștri ca să treacă la ei”, a declarat Vladimir Voronin.

„Au propus bani mari. Când le-a reușit să-i cumpere pe acei 14, au mai rămas 7, inclusiv eu. Scopul lor a fost ca să-i cumpere pe toți în afară de mine, ca eu să rămân singur”, a mai spus Voronin. Potrivit acestuia, suma ar fi ajuns la 300 de mii de euro.

De asemenea, liderul PCRM a evitat să răspundă cine este deputatul comunist pe care au încercat să-l corupă.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Sergiu Sîrbu a reacționat la declarațiile lui Voronin. „Indiferent de câte acuzații false vor mai fi debitate în spațiul public eu oricum nu-i port pică și îi doresc multă sănătate”, a scris Sîrbu.

Menționăm că după ședința Consiliului Superior al Procurorilor din 23 ianuarie, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo a confirmat că deputatul Sergiu Sîrbu figurează într-un dosar penal. Potrivit lui Sîrbu, cauza penală a fost intentată în baza declarației unui politician.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: