Autoritatea Aeronautică Civilă va verifica capacitatea Air Moldova de a efectua zboruri în siguranță
Full Article 2 minutes read

Autoritatea Aeronautică Civilă va verifica capacitatea Air Moldova de a efectua zboruri în siguranță

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a inițiat verificări la compania Air Moldova. Informația a fost confirmată, în exclusivitate pentru NM, pe 1 noiembrie. Decizia privind inițierea unei anchete a fost luată după ce, în ultimele zile, Air operatorul aerian Air Moldova a anulat mai multe curse.

„Autoritatea Aeronautică Civilă informează că a inițiat o inspecție complexă pentru a stabili capacitatea operatorului de a efectua zborurile în siguranță și în conformitate cu orarul de zboruri declarat. Cu detalii privind rezultatele inspecției vom reveni ulterior”, au declarat pentru NM reprezentanții instituției.

UPDATE (19:50) Reprezentanții Air Moldova au declarat pentru NM că au fost nevoiți să anuleze câteva curse din cauza a două avioane care se află în proces de deservire tehnică.

„Air Moldova lucrează intens asupra stabilizării situației și soluționării acesteia”, se arată în comentariul oferit NM.

***

Amintim că, în ultimele 3 zile, Air Moldova a anulat mai multe curse. Pe 29 octombrie, au fost suspendate zborurile spre Paris, Dublin, Leipzig și Londra. Air Moldova a precizat că orarul companiei a suferit modificări din cauza unor defecțiuni tehnice.

Ulterior, pe 31 octombrie, Air Moldova a anulat alte trei curse: spre Frankfurt pe Main, Roma și Tbilisi.

Reprezentanții companiei nu au răspuns la apelurile NM de a comenta situația.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: