Autoritățile au oferit diplome și distincții de stat lucrătorilor medicali cu prilejul zilei profesionale. Mesajul lui Dodon, Chicu și Grecianîi
Full Article 2 minutes read

Autoritățile au oferit diplome și distincții de stat lucrătorilor medicali cu prilejul zilei profesionale. Mesajul lui Dodon, Chicu și Grecianîi

Cu prilejul zilei lucrătorului medical și a farmacistului, Ministerul Sănătății a oferit diplome la 1380 de lucrători medicali și farmaceutici din instituțiile medicale publice, private și instituțiile de asistență socială.

Lucrătorilor medicali le-au fost oferite 30 de diplome de onoare ale guvernului, 38 de diplome de onoare ale președintelui Republicii Moldova și 11 diplome de onoare ale parlamentului.

De asemenea, specialiștii din sistemul medical au fost apreciați cu următoarele distincții de stat: Ordinul Republicii (două persoane), Ordinul Gloria „Muncii” (32 persoane), Medalia „Meritul Civic” (53 de persoane), Medalia „Nicolae Testemiţanu” (23 de persoane) și Titlul Onorific „Om Emerit” (trei persoane).

Totodată, conducerea țării a venit și cu un mesaj de felicitare.

„Vă mulțumesc din suflet pentru activitatea pe care o desfășurați. Perseverența și dăruirea Dumneavoastră merită supremă recunoștință și admirație. Vă doresc putere, energie, încredere și speranțe împlinite”, a declarat Igor Dodon.

În mesajul său, premierul Ion Chicu a scris că „provocările pandemiei încă nu au rămas în urmă și mai avem multe de înfruntat, dar este absolut clar că, împreună cu dumneavoastră, societatea noastră e în stare să facă față pandemiei”.

„Folosesc acest prilej pentru a vă mulțumi pentru lecțiile valoroase de omenie și demnitate care ni le oferiți zilnic. Din suflet vă doresc pace, sănătate și bunăstare”, a declarat Chicu.

„Ne închinăm și vă asigurăm că suntem alături de fiecare dintre Dumneavoastră în această luptă pentru viață. Vă mulțumim pentru abnegație și profesionalism și, în mod deosebit, pentru faptul că și în aceste clipe grele lucrătorii medicali au rămas fideli jurământului, fiind în prima linie a luptei cu pandemia COVID-19”, se anunță în mesajul președintelui parlamentului.

Precizăm că ziua lucrătorului medical şi a farmacistului se sărbătoreşte în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, fiind instituită prin decret prezidenţial în anul 1994.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: