Autoritățile din Moldova și România vor elabora strategii comune pentru promovarea turismului 
Full Article 1 minutes read

Autoritățile din Moldova și România vor elabora strategii comune pentru promovarea turismului 

Republica Moldova și România își vor consolida cooperarea în domeniul turismului prin realizarea mai multor proiecte comune. Un anunț în acest sens a fost făcut de reprezentanții Ministerului Culturii al Republicii Moldova, pe 14 ianuarie. 

Secretarul de stat Andrei Chistol a avut o întrevedere cu secretarul de stat al Ministrului Antreprenoriatului și Turismului din România, Tudorița Lungu.

Se menționează că a fost discutată perspectiva de cooperare moldo-română în domeniul turismului, precum și oportunitatea realizării unor proiecte comune care ar impulsiona dezvoltarea ramurii în ambele țări.

Oficialii și-au exprimat deschiderea pentru elaborarea unor strategii comune de promovare a destinațiilor turistice din Republica Moldova și România pe piețele țintă și în cadrul expozițiilor tematice. Totodată s-a discutat despre promovarea unor trasee turistice transfrontaliere comune.

La fel, potrivit Ministerului din Moldova, părțile și-au exprimat interesul pentru organizarea unor evenimente comune și crearea pachetelor turistice comune pentru piețele țintă.

Totodată, oficialul moldovean a informat secretarul de stat român că Republica Moldova va fi prezentă la Târgul de Turism al României, cu o prezentare a ofertei turistice naționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: