Autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului au prelungit „codul galben de pericol terorist”
Full Article 1 minutes read

Autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului au prelungit „codul galben de pericol terorist”

În regiunea transnistreană a fost prelungit pentru încă 60 de zile „codul galben de pericol terorist”. Un decret care prevede acest lucru a fost semnat pe 12 ianuarie de așa-zisul „lider” al regiunii Vadim Krasnoselski.

Potrivit decretului, „codul galben de pericol terorist” va rămâne în vigoare până pe 14 martie. Autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului consideră că amenințarea unui act terorist încă persistă și că este prea devreme pentru a ridica restricțiile.

Amintim că, pe 26 aprilie 2022, în regiunea transnistreană a fost introdus „cod roșu de pericol terorist”. Autoritățile separatiste au luat decizia după trei atacuri pe teritoriul regiunii transnistrene, pe care Tiraspolul le califică ca fiind „teroriste”. Atunci, au fost atacate clădirea „MGB-ului”, o unitate militară din Parcani și turnurile centrului de radio și televiziune din satul Maiac. Nivelul de pericol terorist a fost ulterior redus la „galben”. Acesta a fost prelungit de mai multe ori.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: