„Avem direcții comune”. Marina Tauber s-a întâlnit, la Sankt Petersburg, cu una din fiicele lui Ramzan Kadîrov
Full Article 3 minutes read

„Avem direcții comune”. Marina Tauber s-a întâlnit, la Sankt Petersburg, cu una din fiicele lui Ramzan Kadîrov

Deputata Marina Tauber – afiliată oligarhului fugar Ilan Șor – a avut, pe 20 septembrie, la Sankt-Petersburg, o întrevedere cu Hadijat Kadîrova, una din fiicele liderului Republicii Cecene (Federația Rusă), Ramzan Kadîrov. Tânăra, în vârstă de 24 de ani, deține funcția de prim-adjunct al conducătorului administrației șefului și guvernului Ceceniei. 

Marina Tauber a anunțat pe rețelele sale de socializare că s-a întâlnit cu Hadijat Kadîrova, precum și cu consilierul acesteia, Arbi Tamev, și deputata Dumei de Stat, Aliona Arșinova.

Potrivit ei, în timpul discuțiilor s-a abordat subiectul păstrării „valorilor tradiționale”.

Hadijat Ramzanovna face acest lucru (păstrarea „valorilor tradiționale” – n. r.) în Cecenia, noi o facem în Moldova. Am împărtășit experiența moldovenească. Suntem nevoiți să desfășurăm această activitate sub presiunea autorităților oficiale, care au adoptat toate ereziile din Occident, inclusiv atitudinile lor false față de familia tradițională”, a declarat paralamentara.

Marina Tauber a menționat că s-a convenit asupra organizării unor evenimente comune pe platforma organizației „Eurasia” – controlată de Șor – pentru „a consolida prietenie din Moldova și Cecenia”.

Avem direcții comune în sfera umanitară cu Cecenia. Acestea includ păstrarea identității naționale și a limbii, dezvoltarea asistenței medicale și a educației, a sportului și a turismului, precum și proiecte pentru tineri și copii. Am convenit să organizăm evenimente comune pe platforma ONG „Eurasia” pentru a ne cunoaște mai bine și a consolida prietenia dintre Moldova și Cecenia”, a precizat ea.

Deputata a mai menționat că Hadijat Kadîrova a invitat-o să viziteze Republica Cecenă.

Precizăm că Republica Cecenă este cunoscută ca un loc în care, deseori, au loc încălcări grave ale drepturilor omului. Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, și familia sa au fost incluși, în 2020, în lista de sancțiuni a SUA pentru încălcarea drepturilor omului în Cecenia. De asemenea, Kadîrov este un susținător aprig al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, și al războiului pe care acesta l-a declanșat în Ucraina, în februarie 2022.

***

Deputata Marina Tauber, cercetată penal, efectuează o vizită în Sankt Petersburg, Rusia, pentru a participa la Forumul Femeilor din Eurasia.

În august, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani i-a interzis Marinei Tauber să părăsească Republica Moldova pe un termen de 60 de zile. Decizia judecătorească a fost luată pe baza unei solicitări făcute de Procuratura Anticorupție, după ce deputata a anunțat că a fost amenințată cu violența fizică dacă nu va pleca din țară. Totuși, în această săptămână, în urma unei cereri depuse de avocații lui Tauber, aceiași instanță i-a permis să călătorească în străinătate în perioada 16-23 septembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: