Bani pentru sportivi, antrenori și personalul medical. Ce sume vor primi participanții la Olimpiada de la Paris
Full Article 2 minutes read

Bani pentru sportivi, antrenori și personalul medical. Ce sume vor primi participanții la Olimpiada de la Paris

Statul va plăti în total 8,6 milioane de lei celor patru sportivi din Republica Moldova care au obținut medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru rezultatele obţinute la Olimpiadă vor fi răsplătiţi şi antrenorii. Premiul acordat acestora va fi egal cu cel oferit sportivului. Vor ridica bani și sportivii care s-au plasat pe poziţiile 4-8. Iar câte 10%, din valoarea premiului stabilit pentru sportivul asistat, va primi și personalul medical. 

Luptătoarea Anastasia Nichita, care a obținut medalia de argint, va ridica 2,6 milioane de lei. Denis Vieru, Adil Osmanov și Serghei Tarnovschi vor ridica câte 2 milioane de lei, pentru medaliile de bronz.

Sportivii care s-au plasat pe poziţiile 4-8 vor primi între 200 000 – 600 000 lei. Menționăm, halterofilul Marin Robu (89 kg) a ocupat locul 4 la Jocurile Olimpice de la Paris. Canoistele Daniela Cociu – Maria Olărașu s-au clasat pe locul 7.

Pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor fi răsplătiţi şi antrenorii. Premiul acordat acestora va fi egal cu cel oferit sportivului, iar dacă un antrenor a pregătit mai mulţi premianţi, acesta va obţine o recompensă financiară echivalentă cu cel mai mare premiu acordat sportivilor săi şi câte 75% din restul premiilor câştigate. Personalul medical va primi câte 10% din valoarea premiului stabilit pentru sportivul asistat.

Republica Moldova a cucerit 4 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. Țara noastră s-a clasat pe locul 72 din 206 țări. Următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc în 2028, la Los Angeles.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: