Bărbatul care a căzut de la înălțime înainte de concertul de la Arena Chișinău riscă să nu mai poată merge
Full Article 3 minutes read

Bărbatul care a căzut de la înălțime înainte de concertul de la Arena Chișinău riscă să nu mai poată merge

Soția bărbatului care a căzut în gol înainte de concertul trupei „Okean Elzy” din 24 decembrie susține că acesta este internat în stare gravă, iar medicii au prognoze pesimiste privind șansele acestuia de a mai merge vreodată. Portalul știri.md a publicat o copie de plângerii depuse de aceasta la poliție și extrasul tomografiei computerizate, în care medicul care l-a examinat a indicat că i-a fost afectată coloana vertebrală. 

Femeia a explicat că incidentul a avut loc înaintea începerii concertului, după ce soțul său a fost nevoit să se ridice în picioare și să ofere trecerea unei doamne, timp în care s-a întors cu spatele la construcția care separa rândurile pentru spectatori de spațiul din sală și s-a înclinat puțin în spate moment în care a căzut pe spate cu capul în jos de la  înălțimea de 2,5-3 metri.

De la locul unde se afla, femeia și-a văzut soțul jos într-o baltă de sânge alături de o porțiune din construcția care separa rândurile pentru spectatori de spațiul din sală.

Din motiv că toate aceste evenimente au fost văzute de persoanele care asigurau organizarea și paza concertului precum și de spectatori, evenimente fiind fixate și de camerele video din sală, familia bărbatului cere urgent ridicarea și vizualizarea acestor înregistrări video de la complex și audierea persoanelor  care asigurau organizarea și paza concertului.

Totodată, familia cere intentarea unei cauze penale cu atragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate pentru lipsa asigurării securității.

Femeia a mai scris că soțul său s-a ales cu leziuni corporale grave în urma incidentului. Acesta a pierdut aproape 3 litri de sânge, a suferit câteva intervenții chirurgicale la coloana vertebrală și mai urmează cel puțin încă 2 intervenții.

„Medicii au prognoze foarte pesimiste, iar șansele ca bărbatul să mai poată merge pe picioare singur, practic nu mai sunt. La moment, medicii luptă ca bărbatul să poată sta măcar pe șezute”, se arată în plângerea adresată șefului secției urmărire penală din cadrul IP Râșcani.

Soția victimei susține că sunt suspiciuni că acest caz va fi mușamalizat și cere organelor competente să intervină pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Întreaga plângere și detaliile amănunțite pot fi văzute în documentele anexate mai jos.

Ce spune administrația Arenei Chișinău?

Amintim că administrația Arenei susține că va crea o comisie pentru a investiga cazul.

Era o balustradă, deci persoana respectivă avea o greutate după medie. O să vedem care a fost cauza, s-a lăsat prea tare sau cum”, a declarat Eduard Calancea pentru TV8.

Poliția a declarat că urmează să verifice imaginile de pe camerele de supraveghere și să stabilească toate circumstanțele cazului. Purtătoarea de cuvânt de la Institutul de Medicină Urgentă, Dorina Arsene, a spus pe 26 decembrie că bărbatul beneficiază de asistență medicală în volum deplin.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: