„Bârfe și minciuni”. Burlacu reacționează la declarațiile lui Galbur și spune de ce ar fi plecat din PNM
Full Article 2 minutes read

„Bârfe și minciuni”. Burlacu reacționează la declarațiile lui Galbur și spune de ce ar fi plecat din PNM

Consilierul municipal din Bălți Sergiu Burlacu reacționează la declarațiile liderului Partidului Național Moldovenesc (PNM) Dragoș Galbur. Cel din urmă a spus că Burlacu a plecat din formațiune pentru că ar fi acceptat „o ofertă financiar avantajoasă din partea președintelui PLDM Vlad Filat”. Pentru NM, consilierul municipal din Bălți a declarat că un motiv pentru care a plecat din PNM este „caracterul autoritar și nestăpânit al domnului Galbur”.

Pentru mine activitatea de partid înseamnă construcția unui dialog permanent și constructiv și capacitatea de a identifica compromis în orice situație.  Deci, asta și a fost a fost unul din motivele centrale ale plecării mele: caracterul autoritar și nestăpânit al domnului Galbur, care prea des derapează în bârfe și chiar minciuni. Eu cred că o activitate politică autentică poate fi construită numai bazându-ne pe așa valori precum sunt demnitatea, decența și respectul reciproc. Recomand domnului Galbur să le caute la dânsul”, a declarat Burlacu pentru NM.

Amintim că pe 12 august, consilierul municipal din Bălți Sergiu Burlacu a anunțat că se retrage din Partidul Național Moldovenesc. Anterior el a fost numit vicepreședinte al partidului și desemnat de formațiune să candideze pentru funcția de primar al municipiului Bălți. La scurt timp, reprezentanții Partidului Liberat Democrat din Moldova au anunțat că Sergiu Burlacu se va regăsi în rândurile PLDM.

Ulterior, liderul PNM Dragoș Galbur a declarat că Sergiu Burlacu a plecat din formațiune pentru că ar fi acceptat „o ofertă financiar avantajoasă din partea președintelui PLDM Vlad Filat”. Galbur a anunțat că va sesiza Procuratura Anticorupție. Totodată, el a menționat că pe 12 august Biroul Permanent al Partidului Național Moldovenesc s-a întrunit în ședință unde a decis excluderea lui Burlacu din rândurile formațiunii, dat fiind faptul că cel din urmă „nu a prezentat nici o cerere de demisie”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: