„A acceptat o ofertă financiar avantajoasă”. Reacția lui Galbur după ce Burlacu a „migrat” la PLDM
Full Article 3 minutes read

„A acceptat o ofertă financiar avantajoasă”. Reacția lui Galbur după ce Burlacu a „migrat” la PLDM

Liderul Partidului Național Moldovenesc (PNM) Dragoș Galbur susține că Sergiu Burlacu a plecat din formațiune pentru că ar fi acceptat „o ofertă financiar avantajoasă din partea președintelui PLDM Vlad Filat”. Galbur a anunțat că va sesiza Procuratura Anticorupție. Totodată, el a declarat că pe 12 august Biroul Permanent al Partidului Național Moldovenesc s-a întrunit în ședință unde a decis excluderea lui Burlacu din rândurile formațiunii, dat fiind faptul că cel din urmă „nu a prezentat nici o cerere de demisie”. NM a solicitat o reacție de la Sergiu Burlacu. 

Astăzi, 12.08.2023 în urma ședinței Biroului Permanent al Partidului Național Moldovenesc a fost luată decizia unanimă de înaintare către Consiliul Național Politic al PNM a propunerii privind excluderea dlui Sergiu Burlacu din rândurile formațiunii politice, conform procedurilor prevăzute în Statut, la ora ședinței acesta fiind încă membru al PNM și neprezentând nici o cerere de demisie”, a scrie pe rețelele de socializare liderul partidului Dragoș Galbur.

El a adăugat că „decizia vine ca urmare a acceptării de către dl Sergiu Burlacu a unei oferte financiar avantajoase din partea președintelui PLDM, Vlad Filat, cu care s-a întâlnit personal pe 3 august la Chișinău și la formațiunea căruia a aderat astăzi”.

Regretăm decizia lui Sergiu Burlacu, în care echipa PNM a investit încredere, resurse și timp și pe care l-a promovat în calitate de candidat la funcția de primar al mun. Bălți”, a menționat Galbur.

Totodată, el a spus că va sesizat „Procuratura Anticorupție privind tentativele de corupere a membrilor PNM venite din partea liderului PLDM, Vlad Filat”.

UPDATE: NM a solicitat o reacție în acest sens de la Sergiu Burlacu. Consilierul municipal din Bălți a declarat că un motiv pentru care a plecat din PNM este „caracterul autoritar și nestăpânit al domnului Galbur”, adăugând că pentru el „activitate de partid înseamnă construcția unui dialog permanent și capacitatea de a identifica compromis în orice situație”.

Amintim că pe 12 august, consilierul municipal din Bălți Sergiu Burlacu a anunțat că se retrage din Partidul Național Moldovenesc. Anterior el a fost numit vicepreședinte al partidului și desemnat de formațiune să candideze pentru funcția de primar al municipiului Bălți. La scurt timp, reprezentanții Partidului Liberat Democrat din Moldova au anunțat că Sergiu Burlacu se va regăsi în rândurile PLDM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: