Baronul romilor a ajutat poliția să mențină ordinea publică la Soroca. Ministrul de Interne a explicat de ce s-a intervenit în forță
Full Article 2 minutes read

Baronul romilor a ajutat poliția să mențină ordinea publică la Soroca. Ministrul de Interne a explicat de ce s-a intervenit în forță

Zilnic, peste 9 mii de angajați ai Ministerului de Interne (MAI) asigură respectarea măsurilor restrictive impuse de Comisia pentru Situații Excepționale, în legătură cu răspândirea coronavirusului de tip nou. În cadrul unui briefing din 15 aprilie, ministrul de Interne, Pavel Voicu, a relatat că dintre localitățile unde a fost instituită carantină, polițiștii s-au confruntat cu o situație dificilă în orașul Soroca. 

În cele 6 localități din Republica Moldova, unde a fost instituit regim de carantină, polițiștii, carabinerii și militarii au fost implicați în respectarea regimului.

„În patru localități nu au fost înregistrate abateri și întocmite procese verbale. A fost mai dificil la Soroca. Până la moment, avem 54 de procese contravenționale înregistrate. Am avut cazuri când poliția a intervenit în forță, am instaurat un regim mai dur în această localitate, pentru a redresa situația, dar datorită colaborării cu autorităților publice locale și în special cu baronul romilor au fost convinse anumite categorii de persoane de a se abține de la deplasări. În ultimele 3 zile nu au mai fost înregistrate abateri”, a spus ministrul de Interne.

Ministrul de Interne a mai spus că poliția continuă să aplice sancțiuni persoanelor care nu respectă deciziile autorităților privind prevenirea răspândirii pandemiei. De la instituirea stării de urgență, au fost înregistrate 54 de cazuri când agenții economici nu au respectat măsurile restrictive. În adresa lor au fost inițiate procese contravenționale, a precizat ministrul de Interne. De asemenea, polițiștii au monitorizat peste 155 de mii de persoane care s-au aflat în regim de autoizolare, după ce au intrat în contact cu persoane infectate cu coronaivirus.

„Din martie și până acum au fost înregistrate peste 1 800 de apeluri telefonice la 112 unde a fost informată poliția despre anumite persoane care urmau să fie în autoizolare, dar se aflau în spațiul public, punând în pericol sănătatea publică. Marea majoritate a acestor informații s-au adeverit, iar în privința persoanelor fizice avem pornite 1 132 de procese contravenționale. În total, au fost întocmite 1218 procese contravențioanele”, a explicat Voicu.

Ministrul de Interne a mai spus că din 24 februarie și până pe 15 martie, în Republica Moldova au intrat peste 500 de mii de oameni.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: