Bătaia de la Bălți: avocații cer eliberarea lui Moroșan și Galagoț; instanța examinează demersul. Protest în susținerea socialiștilor VIDEO
Full Article 3 minutes read

Bătaia de la Bălți: avocații cer eliberarea lui Moroșan și Galagoț; instanța examinează demersul. Protest în susținerea socialiștilor VIDEO

Pe 5 iulie, Curtea de Apel Bălți examinează demersul avocaților lui Maxim Moroșan, consilier al Partidului Socialiștilor în municipiu, și al ex-consilierului municipal socialist Dmitri Galagoț, care au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Apărătorii cer eliberarea celor doi. Între timp, în fața instanței de judecată are loc un protest. 

În susținerea socialiștilor, câteva zeci de persoane au organizat o demonstrație în fața instanței de judecată. Potrivit imaginilor Бельцы 24, a venit la protest și deputații Partidului Socialiștilor Vladimir Odnostalco și Adrian Albu.

„Libertate pentru Moroșan”, „Libertate pentru Galagoț”, „Opriți teroarea” – sunt unele mesaje de pe pancartele manifestanților.

Pe 28 iunie, poliția a anunțat despre o bătaie la Bălți, cu implicarea unei persoane cu funcție publică în Consiliul municipal Bălți. Altercația a avut loc pe 26 iunie, între două grupuri, după ce un bărbat a fost agresat fizic în stradă. Poliția a precizat că patru persoane au fost reținute, alte două ar fi părăsit țara. Presa a scris că persoana cu funcție publică în Consiliul municipal Bălți este consilierul municipal de la Bălți al Partidului Socialiștilor Maxim Moroșan. Sursele NewsMaker au confirmat că Moroșan se află printre cei reținuți. Detalii AICI.

Pe 28 iunie, Partidul Socialiștilor a confirmat că Maxim Moroșan a participat la bătaia dintr-un local din Bălți. Formațiunea a numit cazul „o provocare” și a spus că în spatele acesteia s-ar afla liderul Partidului Nostru Renato Usatîi. Detalii AICI. Reprezentanții „Partidului Nostru” au respins acuzațiile socialiștilor că liderul lor Renato Usatîi ar sta în spatele altercației de la Bălți, soldată cu reținerea lui Maxim Moroșan. Partidul a declarat că Usatîi „investighează cazul dat și va reveni cu detalii”. Detalii AICI.

Tot pe 28 iunie, instanța de judecată din Bălți a decis că Maxim Moroșan și alte trei persoane care au participat la bătaia dintr-un local din Bălți au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. Persoanele sunt vizate într-un dosar penal pentru huliganism. Detalii AICI.

***

Maxim Moroșan a candidat pentru funcția de primar la alegerile locale din noiembrie 2023. Socialistul a aspirat la funcția de primar de Bălți. În urma turului doi, bălțenii l-au ales, însă, primar, pe contracandidatul lui Moroșan, Alexandr Petkov, care a reprezentat partidul lui Usatîi. În prezent, Moroșan este consilier PSRM la Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: