Blocul electoral „RENATO USATÎI” a contestat în instanță deciza CEC privind numărul secțiilor de votare din străinătate
Full Article 2 minutes read

Blocul electoral „RENATO USATÎI” a contestat în instanță deciza CEC privind numărul secțiilor de votare din străinătate

Blocul electoral „RENATO USATÎI” a contestat la Curtea de Apel Chișinău Hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind numărul de secții de votare care urmează a fi deschise în fara țării în cadrul scrutinului parlamentar din 11 iulie. Anunțul a fost făcut de către Renato Usatîi, pe 6 iunie.

Renato Usatîi a publicat pe pagina sa de Facebook o copie a cererii de chemare în judecată în care este vizată CEC.

„Hotărârea vine în contradicție cu principiile unui stat democratic și lezează drepturile fundamentale ale concurentului electoral Blocul electoral „RENATO USATÎI” – dreptul de a fi ales, motiv pentru care o considerăm neîntemeiată și contrară interesului public”, se arată în document.

Amintim că, în cadrul ședinței din 5 iunie, CEC a decis constituirea a 139 de secții de votare – același număr ca în cadrul scrutinului prezidențial din noiembrie 2020. Hotărârea a fost luată în pofida propunerii Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de a deschise 190 de secții de votare.

Mai mulți concurenți electorali au criticat decizia și au anunțat că vor proptesta, pe 7 iunie. Și președinta țării Maia Sandu a calificat inițiativa drept „o batjocură” și a somat CEC să își revadă hotărârea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: