„Somez CEC să-și revadă imediat decizia”. Maia Sandu, despre numărul secțiilor de votare stabilite pentru diasporă
Full Article 2 minutes read

„Somez CEC să-și revadă imediat decizia”. Maia Sandu, despre numărul secțiilor de votare stabilite pentru diasporă

Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu o reacție după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat deschiderea a 139 de secții de votare pentru diasporă, deși proiectul prevedea 162 de secții. Președinta a somat CEC să-și revadă decizia.

„Decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a se opune deschiderii a suficiente secții de vot în diasporă este o batjocură față de sutele de mii de cetățeni care vor să voteze și o încălcare sfidătoare a legii”, a spus Maia Sandu.

„Majoritatea dodonistă din CEC a mers iarăși împotriva poporului și a încălcat criteriile legale ce stau la baza stabilirii numărului de secții de votare în afara țării. Cozile din alegerile prezidențiale, insuficiența buletinelor de vot, numărul mare de înregistrări prealabile au arătat clar necesitatea creșterii numărului secțiilor de vot peste hotare. Somez CEC să-și revadă imediat decizia – să respecte legea și să asigure dreptul la vot” a mai spus Maia Sandu.

Menționăm că CEC a stabilit organizarea a 139 de secții de votare pentru diasporă. Deși proiectul prevedea amenajarea a 162 de secții de votare, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi a propus micșorarea numărului acestora.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: