BNM a publicat prețul monedelor jubiliare oferite spre vânzare. Cea mai scumpă costă peste 37 mii de lei
Full Article 2 minutes read

BNM a publicat prețul monedelor jubiliare oferite spre vânzare. Cea mai scumpă costă peste 37 mii de lei

Banca Națională a Moldovei a publicat prețul monedelor/ bancnotelor jubiliare și comemorative și a altor articole numismatice oferite spre vânzare. Preţurile sunt valabile până la 30 iunie 2021.

Astfel, cea mai scumpă monedă este una din seria „Evenimente istorice”. Aceasta este din aur și a fost emisă, în 2018, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Prețul este de 37 310 lei.

A doua ca preț este o monedă din aur, emisă în 2013, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la introducerea monedei naţionale în Republica Moldova. Prețul de comercializare al acesteia este de 17 115 lei.

Pe locul trei ca valoare financiară sunt două monede din aur de 8 674 și, respectiv, 8 659 de lei. Prima îl ilustrează pe scriitorul român Ion Creangă, iar cea de-a doua pe poetul de orgine basarabeană Adrian Păunescu.

hasdeu_aur hasdeu_aur

Monedele/ bancnotele jubiliare şi comemorative și alte articole numismatice emise de Banca Naţională a Moldovei se comercializează prin intermediul băncilor licenţiate din Republica Moldova. Prețul de comercializare se stabilește în mod independent de băncile licenţiate din RM, în mărime de până la trei la sută peste prețul stabilit de Banca Naţională a Moldovei.

Lista completă a monedelor/bancnotele jubiliare şi comemorative și alte articole numismatice expuse pentru comercializare o găsiți AICI.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: