Bolea a refuzat să fie candidatul PAS la funcția de primar al Chișinăului. Cine a rămas în lista potențialilor candidați
Full Article 2 minutes read

Bolea a refuzat să fie candidatul PAS la funcția de primar al Chișinăului. Cine a rămas în lista potențialilor candidați

Ministrul în exercițiu al Agriculturii Vladimir Bolea spune că a refuzat să fie candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile pentru Primăria Chișinău din toamnă și că același lucru l-ar fi făcut și actualul secretar general al Președinției Andrei Spînu.

„Eu cunoșteam candidații care puteau fi și eram și eu unul, acum nu mai sunt, dar, în general, eu mi-am asumat niște lucruri în fața agricultorilor și trebuie să le duc până la capăt”, a precizat Vladimir Bolea, la emisiunea „Freedom” de la TV8.

Potrivit acestuia, în lista potențialilor candidați la funcția de primar al Chișinăului au rămas președintele comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică Lilian Carp, dar și „alți colegi care ar dori”.

În ceea ce privește o posibilă candidatură a lui Andrei Spînu, Bolea a afirmat că „dânsul s-a autoexclus din câte știu eu”.

Ministrul a mai menționat că Natalia Gavrilița „n-ar fi un candidat rău”, dar nu cunoaște dacă este un potențial candidat. „Are o experiență în spate, cunoștințe, a administrat un stat, totuși”, a subliniat Bolea.

***

Potrivit noului Cod Electoral intrat în vigoare la 1 ianuarie, în 2023 alegerile locale generale ar putea avea loc pe 29 octombrie sau 5 noiembrie.

Amintim că în septembrie 2022, președintele Parlamentului Igor Grosu a anunțat că ministrul Vladimir Bolea, Andrei Spânu și Lilian Carp – sunt potențiali candidați ai PAS pentru funcția de primar al Chișinăului.

Pe 2 februarie, Bolea anunța că pe 4 februarie Partidul Acțiune și Solidaritate se va întâlni pentru a discuta despre candidatul lor la funcția de primar al Chișinăului. Ulterior, pe 4 februarie, reprezentanții PAS au spus pentru NM că întrunirea a avut loc, însă „discuțiile continuă”. La întrebarea dacă se cunoaște când partidul va anunța candidatul, purtătoarea de cuvânt a PAS Adriana Vlas a menționat că „deocamdată, nu”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: