Business pe seama coronavirusului. Amendă de 434 de mii de dolari pentru o farmacie care a scumpit măștile medicinale
Full Article 2 minutes read

Business pe seama coronavirusului. Amendă de 434 de mii de dolari pentru o farmacie care a scumpit măștile medicinale

O farmacie din capitala Chinei a fost amendată cu 3 milioane de yuan ($434,530), pentru că a crescut prețurile la măștile medicinale de aproape 6 ori, în contextul în care China se confruntă cu noul tip de coronavirus. Agenția Reuters scrie, miercuri, 29 ianuarie, că farmacia a crescut prețul măștilor sanitare 3M până la 850 de yuani (122 de dolari), de șase ori față prețul online, de doar 143 (20 de dolari).

Începând de joi, autoritatea de reglementare comercială de la Beijing a investigat 31 de cazuri de sporire nejustificată a prețurilor.

La Shanghai, autoritatea municipală de reglementare comercială a dispus închiderea unei farmacii care vindea măști sanitate de calitate proastă.

În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educației din China a anunțat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat.

De asemenea, autoritățile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanța de Anul Nou Lunar, care inițial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populație și să țină sub control epidemia.

Potrivit celui mai recent bilanț, coronavirusul care a apărut în orașul Wuhan a ucis 132 de oameni. Totodată, numărul de îmbolnăviri, în China, a ajuns la aproape 6 mii.