Cancelaria de Stat confirmă că a acționat în judecată decizia CMC: Ar putea avea consecințe grave asupra beneficiarilor transportului public
Full Article 2 minutes read

Cancelaria de Stat confirmă că a acționat în judecată decizia CMC: Ar putea avea consecințe grave asupra beneficiarilor transportului public

Cancelaria de Stat a confirmat pentru NM faptul că a acționat în judecată decizia privind majorarea tarifului pentru călătoriile cu transportul public din municipiul Chișinău. Reprezentanții instituției solicită suspendarea și anularea hotărârii care ar urma să intre în vigoare din 1 iulie.

Într-un comentariu pentru NM, reprezentanții Cancelariei de Stat au argumentat decizia de a apela la instanța de judecată prin faptul că scumpirea călătoriilor cu transportul public din mun. Chișinău ar putea avea urmări „grave” pentru călători.

Confirmăm că Oficiul teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat a sesizat instanța de judecată și a solicitat suspendarea și anularea deciziei CMC, ținând cont de faptul că impactul social-economic produs de efectele juridice ale actelor administrative vizate ar putea avea consecințe grave asupra beneficiarilor transportului public de călători”.

Direcţia comunicare și protocol
Guvernul Republicii Moldova

Amintim că, în dimineața de 27 iunie, Ceban a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care descrie îmbunătățirile care au avut loc în perioada recentă în parcul de troleibuze și autobuze. De asemenea, edilul a anunțat că decizia privind majorarea biletelor de călătorie cu transportul public din municipiu a fost acționată în judecată.

Din 1 iulie, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în capitală și în suburbii ar urma să constituie 6 lei. Prețul unui abonament lunar va fi de 234 de lei – pentru o lună; 594 de lei – pentru trei luni și 972 de lei – pentru șase luni. De asemenea, unele categorii de persoane vor beneficia de facilități la procurarea abonamentelor, iar altele vor călători gratuit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: