VIDEO Scumpiri ilegale la călătoriile cu transportul public? Ceban: „Ne-am trezit cu cerere de chemare în judecată”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Scumpiri ilegale la călătoriile cu transportul public? Ceban: „Ne-am trezit cu cerere de chemare în judecată”

Primarul mun. Chișinău Ion Ceban susține că decizia Consiliului Municipal Chișinău (CMC) prin care costul pentru o călătorie cu atuobuzul și troleibuzul a fost majorat la șase lei a fost acționată în judecată de Cancelaria de Stat. Edilul a dat de înțeles că nu va renunța la inițiativa de majorare a biletelor, care ar urma să intre în vigoare din 1 iulie.

În dimineața de 27 iunie, Ceban a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care descrie îmbunătățirile care au avut loc în perioada recentă în parcul de troleibuze și autobuze.

Ne-am trezit cu cerere de chemare în judecată de contencios administrativ cu privire la anularea deciziei CMC. Argumentele invocate sunt de-a dreptul absurde: (…)  fac referință la expertitza anticorupție care de fapt există și este semnată de către colegii noștri. Un asemenea atac asupra administrației publice locale în contextul descentralizării nu a avut loc în R. Moldova, în toți acești ani de independență”, a declarat edilul.

Potrivit lui Ceban, Cancelaria de Stat ar fi trebuit să notifice Primăria, care la rândul său ar fi trebuit să răspundă în termen de 30 de zile.

Nu contează ce se va întâmpla. Politica tarifară va merge înainte”, a conchis Ion Ceban.

Potrivit primarului capitalei, au fost vândute deja circa 15 mii de abonamente.

NM a solicitat un comentariu din partea Cancelariei de Stat. Vom reveni cu detalii.

***

Din 1 iulie, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în capitală și în suburbii ar urma să constituie 6 lei. Prețul unui abonament lunar va fi de 234 de lei – pentru o lună; 594 de lei – pentru trei luni și 972 de lei – pentru șase luni.

De asemenea, unele categorii de elevi, studenți, pensionari pentru limita de vârstă, angajați în sistemul educației, capii familiilor cu mulți copii și ai familiilor monoparentale vor beneficia de facilități la procurarea abonamentelor.

Categoriile de persoane care beneficiază de călătorii gratuite sunt: copiii cu vârsta de până la șapte ani; elevii claselor I-IV; pensionarii pentru limita de vârstă; persoanele cu dizabilități; funcționarii publici cu statut special din cadrul MAI; veteranii de război și persoanele cu diferite grade de dizabilitate, dar și alții.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: