Noi detalii despre ședința comună a Guvernelor R. Moldova și României. Ce proiecte vor fi aprobate?
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre ședința comună a Guvernelor R. Moldova și României. Ce proiecte vor fi aprobate?

Aspectele privind organizarea ședinței comune a Executivelor de la Chișinău și București au fost discutate pe 25 ianuarie, în cadrul întrevederii secretarului general al Guvernului, Dumitru Udrea, cu șeful Cancelariei prim-ministrului României, Mircea Abrudean.

Oficialii au trasat eventuale subiecte care ar putea fi abordate, menționând importanța documentelor bilaterale ce urmează a fi semnate în domenii de interes reciproc. De asemenea, urmează a fi semnat Acordul interguvernamental pentru asistență tehnică și financiară nerambursabilă, în valoare de 100 milioane de euro. În baza acestuia, România va continua să acorde suport în implementarea agendei de dezvoltare social-economică a Republicii Moldova.

„Avem proiecte de infrastructură, dar să nu uităm și de cele sociale – din domeniul educației, sănătății, culturii, care sunt apreciate de cetățeni”, a subliniat Dumitru Udrea.

La rândul său, Mircea Abrudean, a exprimat deschiderea părții române pentru susținerea proiectelor.

„Este important ca proiectele pe care le vom finanța să fie cu adevărat strategice, cu impact asupra cetățenilor din Republica Moldova și să reflecte prioritățile de bază, iar echipele guvernamentale ale țărilor noastre să rămână în contact direct, pentru realizarea cu succes a obiectivelor agreate.”

Ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României este planificată pentru 11 februarie 2022, la Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: