Când va fi dat start sezonului de încălzire? Șeful Termoelectrica: Noi putem să conectăm chiar și acum
Full Article 2 minutes read

Când va fi dat start sezonului de încălzire? Șeful Termoelectrica: Noi putem să conectăm chiar și acum

Șeful interimar al Termoelectrica Iurie Razlovan a fost întrebat când va fi dat start sezonului de încălzire. Potrivit lui Razlovan, Termoelectrica poate conecta la căldură „chiar și acum dacă este cazul”, însă se orientează după cererile pe care le are și nu după o prevedere a autorităților locale. 

Șeful interimar al Termoelectrica a fost întrebat de jurnaliști când se preconizează, la modul practic, de a fi dat start sezonului de încălzire pentru acest an.

„Știți că este o prevedere, autoritățile locale în dependență de temperatura aerului de afară, pe parcurs de 3 zile, dacă e mai mică de 8 grade… există acolo o prevedere. Deci, ei anunță că se dă start sezonului de încălzire. Însă, vreau să spun că pentru noi nu există ca atare noțiunea aceasta, pentru că în rețele magistrale noi avem agent termic mereu. Acum am făcut transferul a sarcinii existente la sursa cea mai importantă. Prin urmare, cum v-am spus, noi putem să conectăm chiar și acum dacă este cazul. Bineînțeles că ne orientăm după cererile pe care le avem”, a comunicat Iurie Razlovan, în timpul unor declarații de presă pe 5 octombrie.

Chișinăul a dat start sezonului de încălzire 2022-2023 pe 7 noiembrie. Ulterior, Primăria Chișinău a informat că din 27 martie 2023 se va declara închis sezonul termic 2022-2023, pentru toți consumatorii. În aceeași zi, Termoelectrica comunica despre disponibilitatea de a asigura în continuare cu servicii de termoficare toate categoriile de consumatori, inclusiv şi blocurile locative (prin intermediul gestionarului fondului locativ).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: