Carantină în toate grădinițele din Găgăuzia, din cauza gripei
Full Article 1 minutes read

Carantină în toate grădinițele din Găgăuzia, din cauza gripei

Autoritățile de la Comrat au instituit, din 9 ianuarie, regim de carantină în toate grădinițele din regiunea autonomă, scrie gagauz.info. Decizia a venit după ce Centrul de Sănătate Publică Comrat a raportat o creștere a numărului de cazuri de gripă timp de trei săptămâni. Totodată, s-a înregistrat și o creștere bruscă a incidenței infecțiilor respiratorii acute.

Timp de trei săptămâni, în UTA Găgăuzia au fost confirmate 9 îmbolnăviri de gripă. Astfel, potrivit regulamentului Centrului de Sănătate Publică Comrat se interzice accesul străinilor în instituțiile de educație timpurie. Pe lângă aceasta, la sfârșitul fiecărei zile de lucru, personalul grădinițelor va trebui să dezinfecteze toate încăperile grădinițelor cu lămpi germicide. 

Amintim că și în municipiul Chișinău cazurile de gripă sunt în creștere. Pe 9 ianuarie, șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă a spus că „avem în continuare o situație îngrijorătoare”. El a raportat că săptămâna trecută au fost înregistrate 163 cazuri de gripă în municipiu, dintre care 97 – la copii.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: