Numărul îmbolnăvirilor de gripă, cu mult mai mare decât raportul oficial? Gîlcă: „Cu siguranță suntem în alertă epidemiologică, dacă nu în epidemie”
Full Article 2 minutes read

Numărul îmbolnăvirilor de gripă, cu mult mai mare decât raportul oficial? Gîlcă: „Cu siguranță suntem în alertă epidemiologică, dacă nu în epidemie”

Cazurile de gripă în municipiul Chișinău sunt în creștere. Totodată, autoritățile capitalei admit că la moment, acestea sunt mult mai multe. Declarațiile au fost făcute de șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă. „Cu siguranță suntem în alertă epidemiologică, dacă nu în epidemie de gripă pe care Ministerul Sănătății nu a declarat-o”, a menționat Gîlcă. 

Pe 9 ianuarie, Boris Gîlcă a spus că „avem în continuare o situație îngrijorătoare”.

„Raportările din cadrul spitalelor și instituțiilor medicale de ambulator ne spun că avem o agresivitate sporită pentru internări cu infecții respiratorii, bronșiolite, pneumonii atât la copii, cât și la adulți”, a comunicat oficialul.

Tot el a spus că se înregistrează „un număr în creștere a cazurilor de gripă”.

„Trebuie să admitem că nu toți medicii pun diagnoza de gripă, în fapt estimările noastre spun că cazurile de gripă sunt mult mai multe pentru că nu toți au posibilitatea să dea teste de laborator pentru confirmare și nu toți medicii de familie, din anumite considerente, raportează simptomatica de gripă”, a menționat el.

Gîlcă a mai declarat că municipiul se confruntă „în continuare cu aglomerație în spitalele pentru copii”.

„Cu siguranță suntem în alertă epidemiologică, dacă nu în epidemie de gripă pe care Ministerul Sănătății nu a declarat-o”, a menționat Gîlcă.

„Estimăm că vom avea în creștere aceste cazuri de gripă și infecții respiratorii. Probabil va dura până la sfârșitul lunii ianuarie, după aceasta va trebui să mergem în regres”, a comunicat el.

Totodată, Gîlcă a raportat că săptămâna trecută au fost înregistrate 163 cazuri de gripă în municipiu, dintre care 97 – la copii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: