Un lot de 2 305 kg de carne de pui, importat în Republica Moldova, a fost pus sub restricție. Analizele de laborator au confirmat prezența bacteriei Salmonella. Informația a fost comunicată, pe 2 decembrie, de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).
Reprezentanții ANSA au anunțat că un lot de 2 305 kg de carne separată mecanic de pui a fost plasat sub restricție. Potrivit agenției, lotul provine din import.
„Analizele de laborator, prelevate de Postul de inspecție la frontiera Leușeni, au confirmat prezența bacteriei Salmonella. (…) Întregul lot a fost pus sub restricție oficială, direct la depozitul importatorului. Ulterior, conform procedurilor legale, lotul de carne contaminată va fi tratat ca subprodus de origine animală nedestinat consumului uman, în condiții de siguranță, sub supravegherea ANSA”, au comunicat reprezentanții agenției.
Potrivit ANSA, carnea separată mecanic este un produs obținut prin îndepărtarea cărnii de pe oasele acoperite de carne după dezosare sau de pe carcasele de păsări, prin mijloace mecanice care determină distrugerea sau modificarea structurii fibroase a mușchilor.
