Câștig de cauză pentru Consiliul Audiovizualului. Instanța a respins contestarea Cinema 1 privind amenzile de 81 000 de lei
Full Article 2 minutes read

Câștig de cauză pentru Consiliul Audiovizualului. Instanța a respins contestarea Cinema 1 privind amenzile de 81 000 de lei

Cauza înaintată de compania „A. Video-Content”, fondatoarea „Cinema 1”, împotriva Consiliului Audiovizualului, referitor la amenzile de 81 000 de lei aplicate pentru nerespectarea prevederilor ce țin de programele locale, a fost respinsă. Decizia a fost pronunțată pe 30 mai de Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani. Astfel, instanța a acordat câștig de cauză Consiliului Audiovizualului. 

Precizăm că, în urma unui control efectuat de CA, s-a constat că postul de televizune Cinema 1 nu a respectat prevedirile ce țin de programele locale. Controlul a demonstrat că postul TV a avut, în perioada monitorizată, aproximativ 43 de ore 33 min. de programe locale, din care autopromovarea a constituit o oră și 36 min. Serviciul a difuzat, astfel, cu peste 12 ore mai puțin produs local decât ar fi urmat să transmită un post clasificat ca național, și anume 56 ore pe săptămână, conform legii. La cota programelor locale în limba română, Cinema 1 a avut devieri. În loc de 80% de programe în limba română, postul a dat aproximativ 40%, respectiv doar 17 ore 37 min. față de 34 ore 50 min. 46 sec. De asemmenea, în orele de maximă audiență, Cinema 1 a difuzat cu peste 6 ore mai puține programele locale decât prevede legislația.

Astfel, în cadrul ședinței din 2 februarie, Consiliul Audiovizualului a sancționat postul Cinema 1 cu trei amenzi – de 27 000, 28 000 și, respectiv, 26 000 de lei – pentru încălcările admise.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: