„Câte 50 de lei pentru seringi”. O asistentă medicală din Căușeni, filmată cum adună bani de la pacienți (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Câte 50 de lei pentru seringi”. O asistentă medicală din Căușeni, filmată cum adună bani de la pacienți (VIDEO)

Ministerul Sănătății s-a autosesizat după ce, pe internet, au apărut imagini în care apare o asistentă medicală din cadrul Spitalului Raional Căușeni ”Ana și Alexandru”. Aceasta adună bani de la pacienți, argumentând că trebuie să cumpere seringi. Reprezentanții instituției au expediat imaginile Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție și au solicitat inițierea unei anchete.

Portalul breakingnews.md a publicat mai multe înregistrări video în care ar apărea o asistentă medicală care adună bani de la pacienți. Jurnaliștii susțin că au primit imaginile de la un pacient.

Lucrătorul medical ar fi cerut câte 50 de lei de la fiecare pacient internat, iar atunci când i s-a reproșat că seringile ar trebui să fie asigurate din contul poliței de asigurare, femeia i-a recomandat pacientului să discute cu medicul-șef al instituției.

Ministerul Sănătății a venit cu o reacție pe 10 septembrie. Reprezentanții instituției au condamnat cazul și au subliniat că este o acțiune ilegală, care urmează a fi investigată de către Procuratura Anticorupție și CNA.

„Cu referire la materialele video apărute în spațiul public ce vizează activitatea unui lucrător medical care ar fi pretins bani de la un pacient pentru procurarea unor seringi, menționăm că acest caz a avut loc în cadrul IMSP Spitalul Raional Căușeni ”Ana și Alexandru”. Ministerul Sănătății condamnă astfel de acțiuni ilegale și în acest sens a expediat materialele video Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție, cu solicitarea de a investiga acest caz și întreprinde măsurile de rigoare, conform legislației”, se arată în declarație.

Ministerul Sănătății recomandă pacienților să nu accepte să fie condiționați de către unele din cadrele medicale și să se implice în dare de mită, colectări de fonduri sau alte acțiuni ilegale, iar dacă se confruntă cu astfel de situații, să sesize Linia Națională Anticorupție la numărul 0800 55555 sau Linia Verde a Ministerului Sănătății, la numărul 022 72 10 10.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: