Cavcaliuc, despre interceptările unor persoane publice: „Conducătorii de acest rang nu au treabă cu așa ceva”
Full Article 2 minutes read

Cavcaliuc, despre interceptările unor persoane publice: „Conducătorii de acest rang nu au treabă cu așa ceva”

Președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE) Gheorghe Cavcaliuc susține că, în perioada în care a fost șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, nu s-a ocupat de interceptările unor persoane publice. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 19 mai a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc a evitat să vorbească despre Vladimir Plahotniuc și perioada în care a deținut funcția de șef-adjunct al IGP, iar mai multe persoane publice ar fi fost filate.

„Nu v-am auzit niciodată să spuneți ceva de perioada aceea. A fost bine pentru dvs, confortabil?”, l-a întrebat moderatoarea Mariana Rață.

„Nu trebuie puși toți polițiștii în același coș. Doi – ca să construiești ceva îți trebuie timp, eu nu m-am ocupat cu aceste lucruri. Când nu ai ce spune despre Cavcaliuc, încerci să îl bagi în zona asta… de ce nu vorbim despre lucrurile frumoase?”, a fost răspunsul lui Cavcaliuc.

Cât despre interceptări, Gheorghe Cavcaliuc a menționat: „Conducătorii de acest rang nu au treabă cu așa ceva. Când planează așa informație, se deschide o anchetă de serviciu”.

***

Pe 22 noiembrie 2019, președintele de atunci al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a declarat că sute de oameni ar fi fost filați și interceptați începând cu anul 2016. În cadrul unei conferințe de presă, deputatul a înmânat jurnaliștilor o parte a listei cu persoanele care ar fi fost monitorizate în secret. Printre aceștia sunt activiști civici, reprezentanți ai presei, oameni de afaceri și pedagogi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: