Cazul premierului Slovaciei, împușcat în plină stradă: sunt versiuni contradictorii despre starea sa de sănătate
Full Article 2 minutes read

Cazul premierului Slovaciei, împușcat în plină stradă: sunt versiuni contradictorii despre starea sa de sănătate

Premierul Slovaciei Roberto Fico, împușcat pe 15 mai în plină stradă, a fost operat însă sunt versiuni contradictorii despre starea sa de sănătate, scrie BBC News

În seara zilei de 15 mai s-a anunțat că Fico, în vârstă de 59 de ani, a fost operat timp de 3 ore, că este în stare critică iar medicii luptă pentru viața lui.

„Prim-ministrul este în stare critică, viața lui este în pericol și este încă în sala de operație”, a declarat ministrul de Interne Matus Sutaj Estok jurnaliștilor care se aflau la spitalul Banska Bystrica, acolo unde a fost internat Fico. 

Totuși, pentru BBC, vicepremierul Slovaciei Tomas Taraba a spus că acțiunile efectuate de medici au avut succes și că nu există nicio amenințare la adresa vieții lui Fico. 

„Din câte știu, operația a decurs bine. Cred că va supraviețui până la urmă. În acest moment viața lui nu este în pericol”, a menționat Taraba. 

Prim-ministrul de la Bratislava, Roberto Fico, a fost împușcat pe o stradă din orașul Handlova, Slovacia. Cazul a avut loc pe 15 mai, lângă Casa de Cultură din orașul Handlova, unde avuse loc o ședință de Guvern. Oficialul, care ar fi fost rănit la abdomen și piept, a fost transportat cu elicopterul la spital. Atacatorul a fost reținut imediat după ce a deschis focul. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani din orașul Livice, Slovacia.

Roberto Fico a preluat funcția de prim-ministru al Slovaciei în octombrie 2023, după ce partidul său „Direcția – Social Democrația” a câștigat alegerile parlamentare. În timpul campaniei electorale, Robert Fico a promis că se va opune ajutorului militar pentru Ucraina, care de peste doi ani se confruntă cu invazia rusă. Fico consideră că războiul provocat de Rusia în Ucraina poate fi rezolvat doar pe cale pașnică. Potrivit lui, Ucraina ar trebui să renunțe la toate teritoriile sale anexate de Rusia. Fico pledează, de asemenea, împotriva aderării Ucrainei la NATO, scrie Meduza.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: