Ceban cere amenzi pentru agenții economici care nu-și curăță terenurile adiacente
Full Article 2 minutes read

Ceban cere amenzi pentru agenții economici care nu-și curăță terenurile adiacente

Primarul capitalei Ion Ceban susține că este nemulțumit de gunoiul din oraș. Acesta a solicitat responsabililor din fiecare sector să ia măsurile necesare pentru curățarea municipiului Chișinău. Totodată, acesta le-a cerut agenţilor constatatori să aplice amenzi persoanelor juridice care nu îşi vor salubriza terenul adiacent.

„Responsabilii întreprinderilor municipale care nu fac față, nu trebuie să se ţină cu dinții de funcții, indiferent de ziua săptămânii, în oraş trebuie să fie curat. Fiecare știe ce are de făcut, respectiv, am solicitat ca în 10 zile situaţia privind salubrizarea în oraş să se schimbe”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Edilul a solicitat un raport în acest sens de la S.A. „Apă-Canal Chişinău”, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare, Î.M. Regia „Exdrupo”, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”. Totodată, acesta solicită agenţilor economici să încheie contracte cu Î.M. Regia ,,Autosalubritate”, iar agenţii constatatori să aplice masiv amenzi pentru persoanele juridice care nu îşi vor salubriza terenul adiacent.

De asemenea, Ceban a anunțat că, în curând, va fi reluată ampania de salubrizare a capitalei şi cea de plantare a copacilor.

Afară ușor se încălzește, în aceste condiții am solicitat responsabililor să intervină pentru a face curat în toate…

Publicată de Iv Ceban pe Luni, 22 februarie 2021

 Amintim că, în iulie 2020, Consiliul municipal Chișinău a aprobat Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău.

Persoanele fizice care vor arunca gunoiul la întâmplare în capitală vor fi amendate cu sume între 900 de lei până la 1800 sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore.

Persoanele juridică riscă sancțiuni de la 3000 lei până la 9000 mii de lei. fi aplicate de agenții constatatori, polițiștii și responsabilii preturilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: