Ceban cere măsuri urgente împotriva câinilor vagabonzi: „Sunt prea mulți iubitori de abordări „supra-democratice”
Full Article 2 minutes read

Ceban cere măsuri urgente împotriva câinilor vagabonzi: „Sunt prea mulți iubitori de abordări „supra-democratice”

Primarul capitalei Ion Ceban solicită să i se prezinte, de urgență, un raport privind situația câinilor vagabonzi din mun. Chișinău. În cadrul ședinței din 15 februarie, acesta a declarat că trebuie luate măsuri față de patrupedele fără stăpâni. Reacția vine după ce, săptămâna trecută, doi copii au fost atacați, în timp ce se întorceau acasă de la școală.

„Sunt cei care lucrează la azil și solicit să prezinte până miercuri un raport privind situația din ultima perioadă. Eu știu că au existat probleme cu medicul, există probleme între ei. Diferite persoane se acuză reciproc, iar câinii vagabonzi se plimbă prin Chișinău și mușcă oamenii”, a declarat Ceban.

Ion Ceban s-a referit la cazul copiilor care au fost mușcați de câțiva câini fără stăpâni, săptămâna trecută, în sectorul Ciocana.

„Iubitorii de animale s-au dus în ogradă și încercau să-i spună mamei că poate copilul a zădărât câinii, că poate nici nu ei l-au mușcat. În video se vede clar”, a mai spus Ceban.

Edilul a mai spus că activiștii pentru drepturile animalelor nu au decât să protesteze, dacă nu vor fi de acord cu măsurile luate de Primărie.

„Am impresia că sunt prea mulți iubitori de abordări „supra-democratice” în această privință. Și eu cred că trebuie să fie o abordare umană. (…) Reiterez: când este vorba despre securitatea și sănătatea copiilor, nu ne putem permite să riscăm. Și toate argumentele „ăstora” care fluieră împrejurul primăriei și se ceartă între ei, iar uniii, după cum am aflat, mai fac și bani buni din asta, datorită granturilor”, a mai spus Ceban.

Potrivit estimărilor, pe străzile din municipiul Chișinău sunt circa 5000 de câini fără adăpost.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: