Ceban susține că în Chișinău se atestă tulpina britanică a coronavirusului. Ce spun reprezentanții ANSP?
Full Article 2 minutes read

Ceban susține că în Chișinău se atestă tulpina britanică a coronavirusului. Ce spun reprezentanții ANSP?

În spitalele din municipiul Chișinău mai sunt 211 locuri pentru bolnavii infectați cu coronavirus. Informația a fost prezentată în cadrul ședinței primăriei din 15 martie. Primarul Chișinăului Ion Ceban a declarat că de vină pentru creșterea numărului de infectări este tulpina britanică. Contactați de NM, reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) au declarat că un laborator din Moldova a achiziționat teste capabile să detecteze noua tulpină, însă datele nu au fost deocamdată confirmate.

Șefa Direcției asistență socială și sănătate Tatiana Bucearschi a declarat că, săptămâna trecută, s-a atestat o creștere continuă a nunumărului de îmbolnăviri în mun. Chișinău. Incidența rămâne înaltă cu cazuri grave și extrem de grave.

„La ziua raportării sunt 6735 pacienți în mun. Chișinău. Capacitea de spitalizare este de 1665 de paturi și 200 paturi triaj la Moldexpo. La ziua de ieri, erau internați 1454 pacienți confirmați, dintre care 75 de pacienți în stare foarte gravă”, a declarat Bucearschi.

Edilul Ion Ceban a declarat că în municipiul Chișinău se înregistrează prezența tulpinii britanice a virusului de COVID-19, de aici gradul mai mare de agresivitate a bolii.

Contactat de NM, Ștefan Gheorghiță, șeful Departamentului Supravegherii epidemiologice a gripei și infecțiilor respiratorii virale acute din cadrul ANSP a declarat că unul dintre laboratoarele private din Moldova a achiziționat sisteme de testare capabile să diferențieze tulpina britanică. Epidemiologul a precizat, însă, că datele nu au fost verificate. Rezultatele urmează să fie confirmate de către Organizația Mondială a Sănătății. La fel, acesta a precizat că nu cunoaște, deocamdată, rezultatul testelor expediate anterior în Germania.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: