Cehia-Moldova 3-0. Președinta Maia Sandu: „Marile victorii încă ne așteaptă!” 
Full Article 3 minutes read

Cehia-Moldova 3-0. Președinta Maia Sandu: „Marile victorii încă ne așteaptă!” 

Naționala de fotbal a Moldovei a încheiat preliminariile pentru Campionatul European. Fotbaliștii moldoveni au fost învinși de cei cehi. Partida a avut loc pe stadionul Andruv în deplasare și s-a încheiat cu scorul 3:0, în favoarea cehilor. Șefa statului, premierul și președintele Parlamentului au felicitat fotbaliștii moldoveni pentru întregul lor parcurs în preliminariile pentru Campionatul European. Iar Federația Moldovenească de Fotbal a invitat doritorii să vină la Aeroportul Chișinău – începând cu ora 15:30, când fotbaliștii moldoveni se întorc în țară, pentru „a le transmite un sincer „mulțumesc”!”. 

Meciul cu Cehia a fost ultimul pentru Moldova în preliminariile pentru EURO 2024. În clasamentul final, selecționata Moldovei se află pe locul 4 cu 10 puncte la activ. Albania și Cehia sunt echipele calificate la turneul final.

În meciul cu Moldova, pentru Cehia au marcat: David Doudera (14), Tomas Chory (72) și Tomas Soucek (90). Iar fotbalistul naționalei Moldovei Vladislav Baboglo, care a marcat în meciul cu Albania, a primit cartonaș roșu în minutul 55.

După meciul naționalei de fotbal a Moldovei cu reprezentanta Cehiei, șefa statului Maia Sandu a mulțumit sportivilor moldoveni pentru întregul lor parcurs în preliminariile pentru Campionatul European și a precizat că fotbaliștii au „reușit să unească toată Moldova”.

Felicitări echipei naționale de fotbal pentru întregul parcurs în preliminariile pentru Campionatul European. Ați ținut speranța vie până în ultimul moment. Ați reușit să uniți toată Moldova! Marile victorii încă ne așteaptă!”, a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare.

 

Președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că „Echipa națională a Moldovei a fost la un pas de calificare, dar a scris istorie”.

Indiferent de scorul obținut, noi suntem mândri de voi. Bravo, băieți! Vă mulțumim pentru muncă, emoții și speranțe!”, a comunicat Grosu.

Iar premierul Dorin Recean a menționat că fotbaliștii „au scris istorie” și „au câștigat respectul unei țări întregi”.

Mulțumim, băieți. Ați scris istorie pentru Republica Moldova și fotbalul moldovenesc. Capul sus, ați câștigat respectul și dragostea unei țări întregi! Suntem mândri de voi!”, a scris Recean pe rețelele de socializare.

Reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal au menționat că „visul nostru se va împlini în cele din urmă, trebuie doar să ne păstrăm speranța aprinsă”.

Acum, însă, suntem mândri de străduința și determinarea Echipei Țării de a ajunge acolo unde nimeni nu se aștepta. Să ne adunăm la un moment de mulțumire pentru eroii noștri care ne-au inspirat în această campanie de calificare. Marți, începând cu ora 15:30, vă așteptăm la Aeroportul Internațional Chișinău pentru a întâmpina cu onoare jucătorii Echipei Țării și a le transmite un sincer „mulțumesc”!”, au declarat reprezentanții Federației.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: