„Cei care strigă anticipate nu au răspuns”. PSRM și Pentru Moldova, la discuții despre alegerile parlamentare anticipate
Full Article 2 minutes read

„Cei care strigă anticipate nu au răspuns”. PSRM și Pentru Moldova, la discuții despre alegerile parlamentare anticipate

Partidul Socialiștilor (PSRM) și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” au discutat pe 7 decembrie despre mecanismul declanșării alegerilor parlamentare anticipate. Reprezentanții formațiunilor au făcut ulterior declarații.

Vicepreședintele parlamentului, deputatul socialist Vlad Bătrîncea, și-a exprimat regretul că doar Platforma „Pentru Moldova” a răspuns apelului.

„Azi am avut prima întâlnire. Au răspuns colegii care au fost vineri la ședință, platforma “Pentru Moldova”. Facem apel repetat către toți colegii din fracțiunile parlamentare: PAS, Platforma DA și alții. Delegați câte un reprezentant, ca să discutăm și să putem identifica niște soluții pentru a dizolva legal parlamentul. Îmi pare rău că au trecut zile și cei care strigă frumos în stradă „anticipate!”, nu au răspuns. Veniți și pe platforma parlamentară demonstrați că aveți viziune. Nu credem că procedurile constituționale pot fi făcute în stradă”, a declarat Vlad Batrîncea.

De cealaltă parte, Platforma „Pentru Moldova” a declarat că ei au fost cei care au lansat invitația.

„Am invitat astăzi toate grupurile politice din parlament la o discuție constructivă pentru a identifica soluții juridice care să ne permită dizolvarea legală a parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. (…) Au răspuns acestui apel doar fracțiunea PSRM. Celelalte fracțiuni au demonstrat, prin atitudinea lor, că sunt interesate cu totul de alte subiecte și nu le interesează decât indicațiile pe care le primesc, inclusiv de peste hotare. Alți colegi bat deja în retragere și spun că alegerile anticipate nu mai sunt atât de necesare”, a declarat Eleonora Graur.

Amintim că deputații PSRM au lansat, săptămâna trecută, invitația pentru toate partidele parlamentare de a participa la discuții privind elaborarea unei foi de parcurs pentru a dizolva legal legislativul și pentru a organiza alegerile anticipate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: