„Cei care vor să lichideze Republica Moldova vor în Parlament”. Dodon, împotriva participării AUR la alegerile parlamentare (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Cei care vor să lichideze Republica Moldova vor în Parlament”. Dodon, împotriva participării AUR la alegerile parlamentare (VIDEO)

Igor Dodon a criticat inițiativa Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de a participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul video blogului său, „Președintele răspunde”, publicat pe 7 mai.

Igor Dodon a declarat că are o atitudinea negativă față de această inițiativă.

„Întrebarea mea este: cei care vor să lichideze Republica Moldova și să unească pământul nostru cu România vor în Parlamentul Moldovei. Care poate fi atitudinea mea? Imaginați-vă că, în România, apare un partid care vrea lichidarea României, de exemplu, în nord – Secui și Transilvania, care a fost parte a Ungariei, să o scoată din România și să o unească cu Ungaria. Care va fi atitudinea organelor centrale de la București?”, s-a întrebat retoric Igor Dodon.

***

Pe 5 mai, în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat la București, copreședintele AUR George Simion a anunțat că formațiunea va participa la scrutinul parlamentar planificat pentru 11 iulie. La eveniment au participat și prim-vicepreședntele AUR Boris Volosatîi, directorul Liceului Gheorghe Asachi din Chișinău, deputat în Parlamentul României, dar și membrul formațiunii, Vlad Bilețchi.

AUR a fost creată în septembrie 2019 și e condusă de George Simion și Claudiu Târziu. Partidul se auto-caracterizează ca fiind: conservator, patriot, naționalist și unionist. AUR a negat că membrii partidului ar fi extremiști, partidul intitulându-se „radical, patriot și antiglobalist”. Partidul se opune statului laic și condamnă ateismul ,membrii lui auto-declarându-se „apărătorii Bisericii”. Partidul pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: