Cel mai mare producător de zahăr din Moldova anunță că 60% din recolta sa de sfeclă de zahăr este compromisă
Full Article 2 minutes read

Cel mai mare producător de zahăr din Moldova anunță că 60% din recolta sa de sfeclă de zahăr este compromisă

Sudzucker Moldova, cel mai producător de zahăr din țara noastră, declară că 60% din recolta sa totală de sfeclă de zahăr din acest an este compromisă, din cauza secetei. Compania prognozează un deficit de producție, care va afecta industria zahărului din Republica Moldova. Compania a menționat că poartă discuții cu partenerii săi pentru a găsi soluții. Precizările au fost făcute într-un comunicat emis pe 29 august.

Sudzucker Moldova a anunțat că a început oficial campania de recoltare a sfeclei de zahăr pentru anul 2024.

Potrivit companiei, în anul curent, aceasta a cultivat sfeclă de zahăr pe o suprafață de peste 8 000 de hectare, din care se estima o producție de peste 42 de tone la hectar. Însă, din cauza secetei, compania prognozează că va fi recoltată doar o treime din roada planificată, ceea ce reprezintă o scădere cu peste 60% față de previziunile inițiale.

Impactul secetei ne-a pus într-o situație dificilă. Constatăm că acest deficit de producție va afecta industria zahărului din Moldova și va pune presiune suplimentară pe întreaga ramură agricolă. Discutăm cu partenerii noștri pentru a găsi soluții care să atenueze efectele acestei crize. Încercăm să identificăm măsuri care să sprijine și să protejeze fermierii, asigurându-ne că sunt susținuți”, a declarat Valeri Nicușor, administrator Agro-SZM, compania fiică a Südzucker Moldova, potrivit comunicatului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: