VIDEO Cel mai scurt mandat de premier. Liz Truss și-a anunțat demisia din funcție
Full Article 2 minutes read

VIDEO Cel mai scurt mandat de premier. Liz Truss și-a anunțat demisia din funcție

Premierul britanic Liz Truss și-a anunțat demisia, într-o declarație susținută în fața reporterilor chiar la intrare în sediul din 10 Downing Street. Anunțul a venit după o discuție cu președintele Comitetului din 1922 al deputaților conservatori britanici, Sir Graham Brady, vicepremierul Thérèse Coffey și președintele partidului conservator, Jake Berry, anunță Digi24.ro.

„Am venit în funcție într-un moment de mare instabilitate economică și internațională”, a spus Truss.

Premierul a declarat că l-a anunțat pe Regele Charles al III-lea despre decizia pe care a luat-o.

„Voi rămâne ca premier până când un succesor va fi ales”, și-a încheiat Truss anunțul.

Liz Truss a fost anunțată câștigătoarea scrutinului intern din Partidul Conservator britanic, la capătul unei curse electorale care a durat aproape două luni și în care l-a învins pe contracandidatul său rămas în cursă, Rishi Sunak, ministru de finanțe în guvernul lui Boris Johnson, pe 5 septembrie. O zi mai târziu, pe 6 septembrie, noul prim-ministru al Marii Britanii s-a întâlnit cu regina Elisabeta a II-a la Castelul Balmoral din Scoția. Truss, în vârstă de 47 de ani, a devenit, astfel, cel de-al 56-lea prim-ministru al Marii Britanii și a treia femeie care a deținut această funcție.

Liz Truss a rezistat în funcție 44 de zile, înregistrând, astfel, cel mai scurt mandat de prim-ministru al Marii Britanii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: