Cele patru decizii adoptate de Consiliul Suprem de Securitate, în contextul tensiunilor din Transnistria
Full Article 2 minutes read

Cele patru decizii adoptate de Consiliul Suprem de Securitate, în contextul tensiunilor din Transnistria

Consiliul Suprem de Securitate (CSS) a elaborat patru recomandări în urma ședinței din 26 aprilie, în care a fost discutată situația tensionată din regiunea transnistreană. 

Potrivit președintei țării Maia Sandu, CSS a constatat faptele de escaladare și a recomandat instituțiilor publice:

1. Creșterea intensității verificărilor circulației în adiacența zonei de securitate;

2. Creșterea intensității patrulării și verificărilor pe teritoriul Republicii Moldova și la frontieră;

3. Creșterea nivelului de alertă în ceea ce privește securizarea obiectivelor de infrastructură critică;

4. Creșterea nivelului de alertă a tuturor instituțiilor responsabile de asigurarea ordinii publice și securității.

Șefa statului a declarat că analizele autorităților de la Chișinău arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației.

În ultimele 24 de ore, în regiunea transnistreană au avut loc mai multe explozii. Pe 25 aprilie,  persoane neidentificate au efectuat împușcături dintr-un aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiunea transnistreană. Nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite. Așa-numitul „Minister al Afacerilor Interne” de la Tiraspol a anunțat că explozia s-a produs în jurul orei 17:00 și a fost sparte geamurile de la etajele superioare ale clădirii responsabile de securitatea regiunii, dar și ale unui bloc din apropiere. La fața locului au intervenit miliția locală, pompierii și medicii de la ambulanță.

În dimineața de 26 aprilie, așa-numitul „Minister de Interne” de la Tiraspol a anunțat că în raionul Grigoriopol s-au produs două explozii: prima la 6:40, cea de-a doua la 7:05. La fața locului au intervenit miliția și pompierii. Deflagrațiile au avut loc pe teritoriul centrului teleradio „Maiak”. Nu au fost înregistrate victime.

Tiraspolul a declarat „cod roșu de alertă teroristă” pentru 15 zile. Din 26 aprilie, toți elevii din regiune au trecut la învățământ de la distanță.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: