UPDATE În Transnistria a fost declarat „cod roșu de pericol terorist”. Tiraspolul vorbește despre trei atacuri
Full Article 2 minutes read

UPDATE În Transnistria a fost declarat „cod roșu de pericol terorist”. Tiraspolul vorbește despre trei atacuri

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a covocat pe 26 aprilie în ședință așa-numitul „Consiliul de Securitate al Transnistriei”. Membrii acestuia au decis să declare în regiune cod roșu de pericol terorist, informează postul de televiziune local TSV.

UPDATE (12:20) Codul roșu de pericol terorist va fi valabil în următoarele 15 zile.

Membrii „Consiliului de Securitate” transnistrean au discutat despre incidentele înregistrate în ultimele 24 de ore.

„Au fost înregistrate trei atacuri teroriste asupra obiectelor de infrastructură și instituțiile de stat ale republicii: clădirea Serviciului de securitate (MGB) din Tiraspol, unitatea militară din satul Parcani și turnurile de comunicații din apropierea localității Maiak”, se arată în declarație.

Nivelul de pricol a fost constatat drept „critic”. S-a decis instituirea „codului roșu”, care prevede adoptarea unor măsuri suplimentare pentru asigurarea „securității societății și statului”, potrivit comunicatului.

***

În ultimele 24 de ore, în regiunea transnistreană au avut loc mai multe explozii. Pe 25 aprilie,  persoane neidentificate au efectuat împușcături dintr-un aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiunea transnistreană. Nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite. Așa-numitul „Minister al Afacerilor Interne” de la Tiraspol a anunțat că explozia s-a produs în jurul orei 17:00 și a fost sparte geamurile de la etajele superioare ale clădirii responsabile de securitatea regiunii, dar și ale unui bloc din apropiere. La fața locului au intervenit miliția locală, pompierii și medicii de la ambulanță.

În dimineața de 26 aprilie, așa-numitul „Minister de Interne” de la Tiraspol a anunțat că în raionul Grigoriopol s-au produs două explozii: prima la 6:40, cea de-a doua la 7:05. La fața locului au intervenit miliția și pompierii. Deflagrațiile au avut loc pe teritoriul centrului teleradio „Maiak”. Nu au fost înregistrate victime.

Președinta R. Moldova Maia Sandu convoacă astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană. Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13.00, la Președinție. După ședință, la ora 15.00, Președinta Maia Sandu va susține un briefing de presă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: