Cele trei minore care au agresat o altă adolescentă la Ciocana vor compărea pe banca acuzaților
Full Article 2 minutes read

Cele trei minore care au agresat o altă adolescentă la Ciocana vor compărea pe banca acuzaților

Cele trei tinere care ar fi bătut și umilit o adolescentă de 16 ani vor compărea pe banca acuzaților pentru huliganism. Oficiul Ciocana al Procuraturii municipiului Chișinău a finalizat și expediat în judecată cauza penală în privința a trei dintre tinere, care au atins vârsta de 14 ani.

Cazul a avut loc în seara zilei de 5 februarie 2021, în spatele unui centru comercial din sectorul Ciocana, când cinci fete au bătut o adolescentă cu pumnii și picioarele și au umilit-o. Ulterior, imaginile video au fost postate pe o rețea de socializare chiar de una dintre agresoare.

Cât despre celelalte două fete, de 12 și, respectiv, 13 ani, urmărirea penală a fost încetată, din motiv că nu au atins vârsta pentru tragere la răspundere penală. În schimb, în privința părinților acestora și persoanelor care îi înlocuiesc, a fost pornită procedură contravențională în baza art.63 alin.(2) din Codul contravențional – neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului.

Concomitent, în privința minorelor de 12 și respectiv, 13 ani, procurorii au sesizat și Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului Ciocana, pentru stabilirea unei măsurile destinate copiilor cu comportament deviant, prevăzută în Legea nr.299 din 30.11.2018 privind măsurile și serviciile destinate copiilor cu comportament deviant.

Potrivit legislației, ”huliganismul săvârșit de două sau mai multe persoane” se pedepsește cu amendă de până la 67500 lei sau cu închisoare de până la 5 ani, iar ”neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului” se sancționează cu amendă de cel mult 900 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: