Cereau până la €20 000 pentru ca rudele lor, care ar fi produs un accident, să nu fie închise. O nouă schemă infracțională, destructurată
Full Article 50 second read

Cereau până la €20 000 pentru ca rudele lor, care ar fi produs un accident, să nu fie închise. O nouă schemă infracțională, destructurată

Șapte bărbați cu vârstele cuprinse între 25 și 45 ani de ani, de naționalitate străină, sunt învinuiți de escrocherie și înșelăciune a cetățenilor. Aceștia se dădeau drept polițiști și telefonau oamenii sub pretextul că apropiații lor ar fi  produs un accident rutier în urma căruia a avut de suferit o persoană și cereau pentru a nu fi trași la răspundere.

Fiecare învinuit avea rolul său în schema infracțională și au comis circa 15 cazuri de escrocherie. Sumele solicitate de bărbați variau între 5 000 și 20 000 de euro.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele suspecților, polițiștii au confiscat mai multe telefoane mobile, carduri bancare, bani și alte acte ce le demonstrează complicitatea la comiterea infracțiunii.

Bănuții au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Conform legislației penale în vigoare aceștia  riscă închisoare de la 4 la 8 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: