Cetățenii ucraineni de pe insula Șerpilor sunt în viață și au fost luați ostatici
Full Article 2 minutes read

Cetățenii ucraineni de pe insula Șerpilor sunt în viață și au fost luați ostatici

Cetățenii ucraineni de pe insula Șerpilor sunt în viață și au fost luați ostatici, informează BBC.

Pe 24 februarie, militarii ruși au preluat controlul asupra insulei Șerpilor din marea Neagră, cea care a fost intens disputată anterior între Ucraina și România. Pe rețelele de socializare a fost publicată o înregistrare audio în care trupele ruse cer soldaților ucraineni să se predea, iar aceștia îi refuză cu o înjurătură.

Ulterior, MAI-ul Ucrainei a declarat că toți militarii ucraineni care se aflau pe insulă au fost uciși. De cealaltă parte, armata rusă a anunțat că 82 de oameni au fost luați ostatici. Militarii ucraineni au precizat că au pierdut legătura cu insula, de aceea au crezut că soldații au fost uciși.

Potrivit Kievului, pe 26 februarie, spre insula Șerpilor s-a îndreptat o navă civilă ucraineană, însă și aceasta a fost luată sub controlul militarilor ruși.

„Invazia ilegală asupra navei civile, care nu îndeplinea nicio misiune militară, constituie o încălcare a regulilor și obiceiurilor de război, a dreptului internațional umanitar. Solicităm Federației Ruse eliberarea imediată a cetățenilor Ucrainei, reținuți ilegal”, se mai arată în declarație.

Atenție, limbaj necenzurat.

Mai multe detalii despre tot ce se întâmplă în țara vecină puteți citi în live textul A cincea zi de război în Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: