Chicu a chemat opoziția să își unească forțele. Socialiștii au acceptat invitația
Full Article 2 minutes read

Chicu a chemat opoziția să își unească forțele. Socialiștii au acceptat invitația

Partidul Socialiștilor (PSRM) și Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) cheamă liderii partidelor de opoziție din Moldova să își unească forțele împotriva partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Secretarul executiv al socialiștilor, fostul președinte de țară Igor Dodon susține că declanșarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate „trebuie” să devină un „scop comun” al forțelor politice de opoziție. Între timp, fostul premier al țării în perioada guvernării socialiștilor, Ion Chicu, a anunțat lansarea unui eveniment pe 7 noiembrie, care ar urma să declanșeze procesul de „decapturare a statului”.

„Socialiștii au pledat mereu, consecvent și responsabil, pentru unirea tuturor forțelor sănătoase în vederea obținerii alegerilor prezidențiale și parlamentare anticipate. După alegerile locale generale, această agendă și scop trebuie să devină comune pentru toată opoziția conștientă, indiferent de viziunile politice și de program. Moldova fără PAS! Moldova fără Maia Sandu!” – se arată în comunicatul emis de PSRM.

Cu un mesaj similar, în care critică guvernarea și cheamă opoziția să lupte împotriva acesteia, a venit și fostul premier al țării Ion Chicu, în prezent lider al PDCM. Chicu a făcut apel pe Facebook către toți liderii partidelor și mișcărilor politice din țară, ne afiliate PAS, să se reunească pe 7 noiembrie „pentru a lansa procesul de decapturare a statului”.

„Încă niciodată democrația în Republica Moldova n-a fost batjocorită în asemenea hal de către o guvernare, pretins democratică. Personal, nu mai am de gând să tolerez crimele săvârșite de analfabeții corupți din PAS împotriva statului și cetățenilor acestei țări. Îndemn liderii politici să ne unim eforturile în această luptă!”, a scris Chicu.

Fostul premier a precizat că detalii privind reuniunea care ar urma să aibă loc după alegerile locale vor fi discutate „în cadrul Comitetului Organizatoric”, care ar urma să fie creat în comun.

Solicitată pentru un comentariu, purtătoarea de cuvânt a formațiunii politice de la guvernământ, Adriana Vlas, a declarat că „PAS nu comentează” declarațiile PDCM și PSRM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: